Фондация 100 години Левски

Днес, 20 януари 2015 г., по настояване на Тръст „Синя България”, Национален клуб на привържениците на Левски и forum.levski.com, които са трите най-големи дарители за честването на стогодишнината на Левски София, се състоя вътрешен одит за дейността на Фондация „Фонд 100 години Левски”.

На него присъстваха Константин Папазов (председател на Фондацията), Ина Йорданова (председател на Фондацията), Христо Василев (представител на Фондацията), Васил Колев (председател на тръста), Любен Цонков (член на УС на тръста), Димитър Костадинов (член на УС на тръста), Владимир Владимиров (председател на НКП), Любомир Костадинов (председател на НС на НКП) и Антони Джамбазов (представител на форума).

В продължение на 4 часа бяха прегледани всички документи, свързани с приходите и разходите на Фондацията, включително честването на 23 май 2014 г., „Синя Коледа” и производството и продажбата на юбилейни артикули.

Бяха установени:

  1. Неустановени разходи (липси) в размер на 1779.80 лв.
  2. Неотчетени билети за мача Левски – Лацио в размер на 204 лв.

Същевременно беше установено, че пряката печалба на ПФК Левски от дейността на Фондацията около стогодишния юбилей достига почти до 200 000 лева, в това число дарения за юношеската школа на клуба, продажба на колекция от фен артикули, брандиране на клубния автобус, футболни пособия и др.

Почти 40 000 лева са изразходвани в благотворителни каузи, свързани с левскарската общност като организиране на юбилейни детски турнири в цялата страна и подпомагане на лечението на привърженици на клуба.

Счетоводният баланс на Фондацията ще бъде приет и публикуван съобразно изискванията на закона.

Тръст „Синя България“
Национален клуб на привържениците на Левски

Източник: nkp.bg

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *